Skip to main content

Další posun stavebních prací na škole v Kagbelé

14.02.2023

Naši kolegové z organizace AGUIPAH čile pokračují ve výstavbě nové školy v Kagbelé. Po střeše nyní školu zdobí taky "okna".

Okna v guinejském podnebí, kde denní teplota i v nejchladnějších měsících neklesá pod 25 °C, nevypadají jako u nás. Místo skleněných výplní, které by tamní třídy proměnily na skleník, jsou otvory ve zdech opatřeny mřížemi. Tak může budovou cirkulovat vzduch a i v těch největších vedrech je ve třídách snesitelně. Kromě oken pracovníci usazují do futer dveře a postupně taky celou budovu omítnou.

Okna 0

Třípodlažní budova nabídne místním dětem 29 tříd. Mimo to bude mít dvě sborovny, a nadstandardně kvalitní zázemí. V areálu školy se bude nacházet osm toalet pro žáky a studenty, dvě toalety pro učitele, dvě pro děti ze školky, obchod se smíšeným zbožím, malá klinika, družina a vrt na pitnou vodu.

Okna 1

Stavba školy trvá rok a osm měsíců. Pokud vše půjde dobře, první děti zaplní její lavice už v říjnu tohoto roku. Držíme našim kolegům palce!

Okna 2

Pokud byste i vy chtěli podobný projekt podpořit, ve městě Kankan rozšiřujeme školu El Hadj Ibrahima Kanté. Přispívat můžete na náš účet 82262329/0800 (Česká spořitelna) pod variabilním symbolem 20019. Všem, kteří se rozhodnou pomoci, nesmírně děkujeme!

Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->