Skip to main content

Přátelské setkání nejen adoptivních rodičů

10.06.2016

Děkujeme všem za středeční účast na našem Setkání adoptivních rodičů a příznivců Adopce na dálku. Doufáme, že vyprávění a promítání z poslední cesty do Guiney vás bavilo a těšíme se brzy na viděnou na další akci. Zvláštní dík patří Antonia Nyass Malaika za hudební osvěžení a v neposlední řadě Tereza Pilařová a Tereza Štěrbová, že se postaraly o naše nejmenší účastníky :)

Cílem poslední cesty do Guiney, kterou uskutečnila Táňa Bednářová, zakladatelka Wontanary v doprovodu Patrika Kutaje, autora projektu Kapka života, bylo připravit zázemí pro stavbu několika škol a pro realizaci vrtů na pitnou vodu na místech, kde to lidé nejvíce potřebují.

............................................................................................................

"Je běžné, že děti v Guineji vstávají před odchodem do školy už v 5 hodin ráno, aby nanosily domů vodu v kanystrech pro potřeby celé rodiny z nejbližšího zdroje pitné vody, který je mnohdy vzdálen i několik kilometrů. Tam většinou musí i několik hodin vystát frontu lidí, kteří si také přišli pro vodu.  Např. jeden vrt na pitnou vodu slouží až pro 16 tisíc obyvatel v dané lokalitě. Když se pak vrátí domů, věnují se ještě dalším domácím pracem, jako je mytí nádobí nebo zametání. Kvůli tomu všemu přichází  často pozdě do školy. Takže vybudování zdrojů na pitnou vodu zlepší nejen zdraví obyvatel, ale zlepší i školní docházku dětí včetně toho, že nebudou ve vyučování tolik unavené." Táňa Bednářová

............................................................................................................


Více fotek z naší cesty do Guineji najdete na našem facebooku

Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->