Skip to main content

Slavte s námi Giving Tuesday !

29.11.2016

GivingTuesday je světový svátek dobrovolnictví a dárcovství, který podporuje a oslavuje chuť pomáhat a Wontanara se k němu s radostí připojuje. Přihlásili jsme náš projekt Vánoční Dárkování 2016 pro guinejské děti v programu Adopce na dálku. Kampaň se koná po celém světě ve stejný den, letos připadá na úterý 29. listopadu 2016. V České republice tento rok běží vůbec první ročník. GivingTuesday v Česku jako národní ambasador zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti.



Během minulého roku se do GivingTuesday po celém světě zapojilo více než 45 000 organizací ze 71 zemí, ať už finanční podporou potřebným, dobrovolnictvím nebo charitativní kampaní za sociální téma.

Jako firma, organizace, škola, rodina nebo jednotlivec můžete darovat svůj čas, peníze nebo produkty pro dobrou věc. Přihlašte svou aktivitu a připojte se k #GivingTuesdayCZ

................................................................................................................

Myšlenka GivingTuesday vznikla v Americe roku 2012, jejím autorem je Henry Timms, výkonný ředitel respektované kulturní a komunitní instituce 92nd Street Y v New Yorku. „Dárcovské úterý“ navazuje na Den díkuvzdání, který se koná každý čtvrtý čtvrtek v listopadu. Tradičně po něm následuje tzv. Black Friday – Černý pátek a Cyber Monday – Kyberpondělí, dny velkých slev a nakupování. Po těchto svátcích konzumu, přichází již popáté „den dobra“, kdy člověk může udělat něco pro druhé, může něco darovat nebo pomoci svému okolí.

................................................................................................................

Hned v prvním roce dokázalo GivingTuesday oslovit více než 2 500 organizací a lidí napříč USA. Přidali se také velcí hráči jako Google, PayPal, Microsoft, Snapchat nebo H&M, myšlenku podpořil Bill Gates i Barack Obama. Donorské dary dosáhly výše 10,1 milionů dolarů.  Za uplynulých 5 let se počet zapojených zemí zvýšil na loňských 71, partnerů bylo přes 45 000 a jednotlivců nepočítaně. Výše darů vzrostla na 116,7 milionů dolarů.

Fotogalerie
Nejnovější články
Všechny zprávy ->